Tomito - małe pomidorki w zalewie BIO

Dojrzewajace w słońcu pomidory z własnego gospodarstwa w Toskanii są swieżo przetwarzane. Gleby zawierające składniki mineralne i przyjazny klimat przyczyniają się do ich intensywnej uprawy. Pomidory LaSelva zawierają niewielką ilość wody i charakteryzują się naturalną słodyczą.

Zastosowanie: Pomidorki Tomito są wszechstronnym i niezbędnym składnikiem sosów pomidorowych domowej roboty z warzywami i/lub mięsem.


Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak


Skład:pomidory* 100%
*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


114 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


27 kcal

Tłuszcze [g/100g]


0.2g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


0.1g

Białko [g/100g]


1.1g

Węglowodany [g/100g]


4g

w tym cukier [g/100g]


3.5g

Sól [g/100g]


0.05g