Tomito - małe pomidorki w zalewie BIO
Dojrzewajace w słońcu pomidory z własnego gospodarstwa w Toskanii są swieżo przetwarzane. Gleby zawierające składniki mineralne i przyjazny klimat przyczyniają się do ich intensywnej uprawy. Pomidory LaSelva zawierają niewielką ilość wody i charakteryzują się naturalną słodyczą.
Zastosowanie: Pomidorki Tomito są wszechstronnym i niezbędnym składnikiem sosów pomidorowych domowej roboty z warzywami i/lub mięsem.
Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak
Skład:pomidory* 100%
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
114 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
27 kcal
Tłuszcze [g/100g]
0.2g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
0.1g
Białko [g/100g]
1.1g
Węglowodany [g/100g]
4g
w tym cukier [g/100g]
3.5g
Sól [g/100g]
0.05g