Makaron fusilli BIO

Ciasto na makaron wyrabiane z pszenicy durum i wody według tradycyjnej receptury, dzięki niskiej temperaturze suszenia, makaron zachowuje niezbędne witaminy i aromat, a lekko porowata powierzchnia makaronu po ugotowaniu pozwala na pyszne połączenie z pesto lub sosami pomidorowymi.

Skład:pszenica durum*, woda, zawiera GLUTEN
*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


1489 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


351 kcal

Tłuszcze [g/100g]


1.5g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


0.4g

Białko [g/100g]


11g

Węglowodany [g/100g]


72g

w tym cukier [g/100g]


4.3g

Sól [g/100g]


0.003g