Makaron fusilli pełnoziarnisty BIO
Ciasto na makaron wyrabiane z pszenicy durum i wody według tradycyjnej receptury, dzięki niskiej temperaturze suszenia, makaron zachowuje niezbędne witaminy i aromat, a lekko porowata powierzchnia makaronu po ugotowaniu pozwala na pyszne połączenie z pesto lub sosami pomidorowymi.
Nie zawiera jaj.
Drożdże: nie zawiera
Gluten: zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak
Skład:pszenica durum razowa*, woda, zawiera GLUTEN
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
1450 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
343 kcal
Tłuszcze [g/100g]
2.1g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
0.5g
Białko [g/100g]
12g
Węglowodany [g/100g]
64.7g
w tym cukier [g/100g]
3.8g
Sól [g/100g]
0.006g