Makaron fusilli pełnoziarnisty BIO

Ciasto na makaron wyrabiane z pszenicy durum i wody według tradycyjnej receptury, dzięki niskiej temperaturze suszenia, makaron zachowuje niezbędne witaminy i aromat, a lekko porowata powierzchnia makaronu po ugotowaniu pozwala na pyszne połączenie z pesto lub sosami pomidorowymi.

Nie zawiera jaj.


Drożdże: nie zawiera
Gluten: zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak


Skład:pszenica durum razowa*, woda, zawiera GLUTEN
*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


1450 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


343 kcal

Tłuszcze [g/100g]


2.1g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


0.5g

Białko [g/100g]


12g

Węglowodany [g/100g]


64.7g

w tym cukier [g/100g]


3.8g

Sól [g/100g]


0.006g