Ocet balsamiczny ciemny z Modeny bez karmelu BIO

Ciemny ocet balsamiczny to tradycyjna specjalność prowincji Modena, wykonany jest z moszczu zarówno białych jak i czerwonych winogron - kwasowość: 6%.

Zastosowanie: Ocet balsamiczny ciemny jest idealnym dodatkiem nie tylko do sałatek, ale również do sosów oraz dań z warzyw.
Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak

Skład:ocet winny* (wino*, woda) zagęszczony moszcz gronowy*

*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


430 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


101 kcal

Tłuszcze [g/100g]


0g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


0g

Białko [g/100g]


0.4g

Węglowodany [g/100g]


26.3g

w tym cukier [g/100g]


15.4g

Sól [g/100g]


0.1g