Ocet balsamiczny ciemny z Modeny bez karmelu BIO
Ciemny ocet balsamiczny to tradycyjna specjalność prowincji Modena, wykonany jest z moszczu zarówno białych jak i czerwonych winogron - kwasowość: 6%.
Zastosowanie: Ocet balsamiczny ciemny jest idealnym dodatkiem nie tylko do sałatek, ale również do sosów oraz dań z warzyw.
Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak
Skład:ocet winny* (wino*, woda) zagęszczony moszcz gronowy*
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
430 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
101 kcal
Tłuszcze [g/100g]
0g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
0g
Białko [g/100g]
0.4g
Węglowodany [g/100g]
26.3g
w tym cukier [g/100g]
15.4g
Sól [g/100g]
0.1g