Pesto z zielonych oliwek

Najnowsze pesto nie tylko do makaronu, świetnie smakuje na zimno jako przekąska do kanapek, a na ciepło również jako dodatek do ryb czy grilowanego mięsa



Zastosowanie: Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do świeżych warzyw oraz sosów sałatkowych.


Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak


Skład:zielone oliwki* 60%, oliwa z oliwek*, nasiona słonecznika* 10%, pietruszka* 5,4%, kapary*, sok z cytryny*, sól morska, pieprz*


*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


1425 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


341 kcal

Tłuszcze [g/100g]


34.7g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


4.6g

Białko [g/100g]


2.7g

Węglowodany [g/100g]


2.9g

w tym cukier [g/100g]


0.9g

Sól [g/100g]


1.2g