Pesto z zielonych oliwek
Najnowsze pesto nie tylko do makaronu, świetnie smakuje na zimno jako przekąska do kanapek, a na ciepło również jako dodatek do ryb czy grilowanego mięsa
Zastosowanie: Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do świeżych warzyw oraz sosów sałatkowych.
Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak
Skład:zielone oliwki* 60%, oliwa z oliwek*, nasiona słonecznika* 10%, pietruszka* 5,4%, kapary*, sok z cytryny*, sól morska, pieprz*
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
1425 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
341 kcal
Tłuszcze [g/100g]
34.7g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
4.6g
Białko [g/100g]
2.7g
Węglowodany [g/100g]
2.9g
w tym cukier [g/100g]
0.9g
Sól [g/100g]
1.2g