Risotto z grzybami BIO
Ryż Carnaroli ze swoimi dużymi, spiczastymi ziarenkami jest uprawiany w Piemoncie i Lombardii. Ziarenka przechodzą smakiem dodanych warzyw podczas gotowania i mają kremową konsystencję.
Mniej więcej 100g risotto na osobę podsmażyć na oliwie, dodać 200ml płynu (bulion + białe wino) ciągle mieszając, aż do wchłonięcia się cieczy. Po około 20 minutach risotto jest gotowe do spożycia.
Drożdże: zawiera
Gluten: może zawierać śladowe ilości
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak
Skład:ryż Carnaroli* 91%, grzyby* 3,2%, sól morska, mąka ryżowa*, cebula*, seler*, marchewka*, pietruszka*, por*, oliwa z oliwek extra virgin*, czosnek*, skrobia kukurydziana*, sos Miso*, ekstrakt z drożdży, przyprawy*
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
1422 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
335 kcal
Tłuszcze [g/100g]
1.1g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
0.2g
Białko [g/100g]
9.3g
Węglowodany [g/100g]
72.5g
w tym cukier [g/100g]
0.6g
Sól [g/100g]
1.9g