Risotto z grzybami BIO

Ryż Carnaroli ze swoimi dużymi, spiczastymi ziarenkami jest uprawiany w Piemoncie i Lombardii. Ziarenka przechodzą smakiem dodanych warzyw podczas gotowania i mają kremową konsystencję.

Mniej więcej 100g risotto na osobę podsmażyć na oliwie, dodać 200ml płynu (bulion + białe wino) ciągle mieszając, aż do wchłonięcia się cieczy. Po około 20 minutach risotto jest gotowe do spożycia.


Drożdże: zawiera
Gluten: może zawierać śladowe ilości
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak


Skład:ryż Carnaroli* 91%, grzyby* 3,2%, sól morska, mąka ryżowa*, cebula*, seler*, marchewka*, pietruszka*, por*, oliwa z oliwek extra virgin*, czosnek*, skrobia kukurydziana*, sos Miso*, ekstrakt z drożdży, przyprawy*

*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


1422 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


335 kcal

Tłuszcze [g/100g]


1.1g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


0.2g

Białko [g/100g]


9.3g

Węglowodany [g/100g]


72.5g

w tym cukier [g/100g]


0.6g

Sól [g/100g]


1.9g