Risotto z warzywami 250g BIO

Ryż Carnaroli ze swoimi dużymi, spiczastymi ziarenkami jest uprawiany w Piemoncie i Lombardii. Ziarenka przechodzą smakiem dodanych warzyw podczas gotowania i mają kremową konsystencję.

Mniej więcej 100g risotto na osobę podsmażyć na oliwie, dodać 200ml płynu (bulion + białe wino) ciągle mieszając, aż do wchłonięcia się cieczy. Po około 20 minutach risotto jest gotowe do spożycia.


Drożdże: zawiera
Gluten: może zawierać śladowe ilości
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak


Skład:ryż Carnaroli* 86%, warzywa* 7%, (w różnych proporcjach: marchewka*, cukinia*, papryka*, cebula*, czosnek*,seler*,por*) sól morska, koncentrat pomidorowy*, bazylia*, pietruszka*, mąka ryżowa*, oliwa z oliwek extra virgin*, skrobia kukurydziana*, sos Miso*, ekstrakt z drożdży, przyprawy*

*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu