Krem do gotowania z migdałów bez cukru BIO 200 ml

Krem migdałowy bez cukru nie warzy się podczas gotowania. Można go gotować oraz mieszać z kwaśnymi składnikami jak cytryna, wino czy musztarda. Świetny do sosów, zup, warzyw i deserów oraz do kawy czy herbaty. Nie zawiera glutenu i laktozy. Odpowiedni dla wegan. Zawiera poniżej 0,5g cukrów na 100g produktu, dzięki czemu może być nazywany produktem bez cukru.
Skład: woda, MIGDAŁY* 7%, olej słonecznikowy*, stabilizator: guma arabska, ksantan; sól morska, naturalny aromat MIGDAŁOWY*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Wstrząsnąć przed otwarciem. Po otwarciu trzymac w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Możliwe alergeny: orzechy
Alergeny: migdały
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 406/97
Białko (g): 1,5
Węglowodany (g): 2,0
W tym cukry (g): <0,5
Tłuszcz (g): 8,9
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8
Sól (g): 0,04