Krem do gotowania z orzechów nerkowca bez cukru BIO 200 ml

Krem z orzechów nerkowca bez cukru nie warzy się podczas gotowania. Można go gotować oraz mieszać z kwaśnymi składnikami jak cytryna, wino czy musztarda. Świetny do sosów, zup, warzyw i deserów oraz do kawy czy herbaty. Nie zawiera glutenu i laktozy. Odpowiedni dla wegan. Zawiera poniżej 0,5g cukrów na 100g produktu, dzięki czemu może być nazywany produktem bez cukru.
Skład: woda, ORZECHY NERKOWCA* 7%, olej słonecznikowy*, stabilizator: guma arabska, ksantan; sól morska. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Wstrząsnąć przed otwarciem. Po otwarciu trzymac w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Możliwe alergeny: orzechy
Alergeny: orzechy nerkowca
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 389/93
Białko (g): 1,3
Węglowodany (g): 2,8
W tym cukry (g): <0,5
Tłuszcz (g): 8,3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,1
Sól (g): 0,3