Soczewica czerwona BIO

Czerwona soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup, dodatkiem do sałatek i past kanapkowych. Soczewice wypłukać i gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 20 min. Posolić pod koniec gotowania.
Skład: soczewica czerwona* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: GLUTEN, ORZECHY oraz SEZAM.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1597 / 378
Białko (g): 25
Węglowodany (g): 59
W tym cukry (g): 2
Tłuszcz (g): 2,2
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,4
Błonnik pokarmowy (g): 9,2
Sól (g): 0,02