Ciecierzyca BIO 400 g Eureko

Cieciorkę należy przed spożyciem moczyć przez co najmniej 12 godzin i gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Skład: ciecierzyca* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: GLUTEN, ORZECHY oraz SEZAM.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1445 / 343
Białko (g): 22 g
Węglowodany (g): 45 g
W tym cukry (g): 11 g
Tłuszcz (g): 4,6 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,6 g
Błonnik pokarmowy (g): 15 g
Sól (g): 0,06 g