Fasolka Adzuki BIO 400 g Eureko

Ekologiczna fasolka adzuki ma słodko - orzechowy smak. Spożywa się ją jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. Fasolę należy moczyć przez kilka godzin. Następnie przepłukać i gotować w świeżej wodzie do miękkości około 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Skład: fasola Adzuki* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: GLUTEN, ORZECHY oraz SEZAM.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1534 / 363
Białko (g): 13 g
Węglowodany (g): 63 g
Tłuszcz (g): 0,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2 g
Błonnik pokarmowy (g): 13 g